Thermografisch onderzoek

In de thermografische onderzoeken ligt de oorsprong van ons bureau. Gestart als specialist in thermografisch onderzoek, hebben we ons in de loop der jaren ontwikkeld tot een allround partner op het gebied van diverse onderzoeken. Nog steeds voeren de thermografische onderzoeken echter de hoofdmoot van onze activiteiten. Manders Thermografie werkt uitsluitend met level 1 en 2 gecertificeerde thermografen.

Offerte aanvragencontact

Vragen:

1. Wat is het belang van een thermografische onderzoek?

Er kunnen verschillende redenen zijn voor het laten uitvoeren van thermografische onderzoek:

  • Borging veiligheid: een onderzoek leert u hoe veilig en betrouwbaar de installatie is en waar de mogelijke sluimerende gebreken zitten. U kunt vervolgens tijdig maatregelen nemen om de risico’s op uitval of (brand)schade te verkleinen.
  • Risicodekking: de meeste verzekeringsmaatschappijen eisen dat u periodiek een onderzoek uit laat voeren door een onafhankelijk bureau. 
  • Managementrapportage: een thermografisch onderzoek kan een heel bruikbare basis zijn voor een inventarisatie en daarmee voor de waardebepaling van uw faciliteiten. 

2. Hoe ziet een thermografische onderzoek er uit?

Manders Thermografie inspecteert alle hoofd- en onderverdelers en alle schakelkasten volgens een vast protocol. Dat doen we contactloos,  met professionele infrarood apparatuur. Een onderzoek vindt plaats tijdens bedrijfsuren. Een installatie moet namelijk minimaal 40% belast zijn om een betrouwbare onderzoek uit te kunnen voeren. 

3. Welke camera’s gebruikt Manders Thermografie?

Manders Thermografie - FLIR T600Er bestaat heel veel apparatuur waarmee thermografische onderzoeken kunnen worden verricht. Manders Thermografie werkt met de high-end apparatuur van Flir en Fluke, twee van de toonaangevende leveranciers van infrarood meetapparatuur. 

4. Kan ik ook zelf thermografisch onderzoek uitvoeren?

Ja, dat kan. Iedereen kan een camera aanschaffen. Maar het is net als in de reguliere fotografie: voor de kiekjes in het plakboek voldoet je eigen camera, voor de foto’s van je bruiloft of voor die gave foto van je gezin aan de muur, schakel je een professionele fotograaf in.

Een ‘hobby-thermograaf’ heeft niet de snelheid van werken van een professioneel thermograaf, opereert niet onafhankelijk, heeft in de praktijk niet de analytische vaardigheden van een gecertificeerd thermograaf en heeft ook in het verwerken van de data niet de expertise om met dezelfde snelheid en kwaliteit rapporten op te stellen die ook door verzekeringsmaatschappijen als rechtmatig worden erkend.

5. Hoe ziet een thermografisch rapport eruit?

Manders Thermografie - rapport op USBHet thermografisch rapport bevat de resultaten van de onderzoek. Dat zijn zowel de infrarood foto's als de 'normale' foto's, inclusief een verklarende legenda en eventuele uitleg per foto. Op die manier is een rapport heel makkelijk te lezen en kunt u – zonder inbreng van ons als thermograaf – zelf vervolgacties in gang zetten.

U ontvangt van ons het thermografisch rapport op usb-stick en één ingebonden versie van het rapport; dat laatste om niet onnodig papier te hoeven verspillen. Mocht u meer ingebonden versies wensen te ontvangen, dan hoeft u dat uiteraard maar aan te geven en wij zorgen er voor.

6. Welke tarieven hanteert Manders Thermografie?

Wilt u een indicatie van wat een thermografisch onderzoek u kost, dan volstaat een belletje. Op basis van slechts enkele gegevens kunnen wij u al een globale prijs geven. Wilt u een offerte op papier, dan hebben we wat meer gegevens nodig. Maar ook die kunnen we telefonisch met u doornemen. Kortom: bel even en u weet heel snel waar u aan toe bent. 

 

Werkgebied thermografisch onderzoek

Manders Thermografie verricht thermografisch onderzoek in de volgende regio's:

Arnhem               Moerdijk                Tilburg
Breda Nieuwegein Uden
Den Bosch Nijmegen Utrecht
Eindhoven Oss Veghel
Helmond Rotterdam Venlo

 
0413 21 01 56 voor informatie en tarieven